Πωληση αυτοκινητου

Πωληση Μεταχειρισμενων

Όταν αποφασίσετε ότι ήρθε η ώρα να πουλησετε το αυτοκινητο σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσδιορίσετε είναι μια ρεαλιστική τιμη.
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή πωλησης μεταχειρισμενου, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης και των χιλιομέτρων του, καθώς και το μέγεθος της αγοράς στην περιοχή σας. Ευτυχώς, η κατάληξη σε μια δίκαιη τιμή είναι εύκολη χάρη στα εργαλεία που είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο, και σε κάποιες βασικές γνώσεις που έχετε από το όχημά σας.

Δεν υπάρχει ιδανικός τρόπος για να πουλήσετε ένα αυτοκινητο, ούτε μαγική φόρμουλα που θα σας εγγυηθεί την τιμη που ζητάτε. Αντ 'αυτού, η πωληση του αυτοκινητου σας περιλαμβάνει την πραγματοποίηση μιας μακράς σειράς αποφάσεων που θα ποικίλλει ανάλογα με το αυτοκινητο σας, τη θέση σας, και πολλούς άλλους παράγοντες. Και λίγη τύχη βέβαια δεν βλάπτει.

Τι πρέπει να προσέξετε

Εξωπραγματικές προσδοκίες: Αν μπείτε στη διαδικασία της σκέψης το αυτοκινητο σας θα πωλήθει σε μια νύχτα, μπορεί να καταλήξετε απογοητευμένος.
Φυσικά, οι υποψήφιοι αγοραστές θα είναι έτοιμοι να εφορμήσουν σε κάθε αγγελια μεταχειρισμενου που μοιάζει με ληστεία, αλλά αν η τιμή του αυτοκινήτου σας κυμαίνεται στον μέσο όρο ή σε υψηλή σειρά, θα χρειαστεί σίγουρα αρκετά περισσότερο χρόνο για να πουληθεί.

Ελλιπής Περιγραφή: Αξιοποιήστε τον χώρο "Περιγραφή" στη καταχώρηση σας με την αφήγηση της ιστορίας του αυτοκινήτου σας. Γιατί πουλάτε; Πόσους ιδιοκτήτες είχε το αυτοκίνητο πριν από εσάς; Όντας ειλικρινής σχετικά με αυτά τα στοιχεία κάνετε μια θετική πρώτη εντύπωση στους υποψήφιους αγοραστές.

Λίγες Φωτογραφίες: Η αποστολή φωτογραφίας μαζί με την καταχωρηση της αγγελιας σας είναι απαραίτητη, αλλά αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας. Οι αγοραστές θα ήθελαν να δουν λεπτομερείς φωτογραφίες του αυτοκινήτου από διάφορες οπτικές γωνίες, για να βεβαιωθούν ότι δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις όταν θα πρόσωπο με πρόσωπο μαζί σας.

Φιλικότητα: Όταν λαμβάνετε μια κλήση να είστε πρόθυμοι να μιλήσετε σε κάθε καλούντα, όσες απορίες και αν έχει. Ακόμα κι αν έχετε δέκα κλήσεις στη σειρά, μπορεί ο δέκατος να είναι και τελικός αγοραστής του αυτοκινήτου σας. Για αυτό προσοχή.

Ευελιξία: Με άλλα λόγια είναι θετικό να είστε ανοικτός στα "παζάρια". Μπορεί να αυξηθούν πολύ οι πιθανότητες μιας επιτυχούς πώλησης κατά την διάρκεια των συνομιλιών με ένα υποψήφιο αγοραστή όταν η τιμή "πέσει" λίγο.

Ανειλικρίνεια σχετικά με την τιμή ή την κατάσταση: Τίποτα δεν διώχνει πιο γρήγορα ένα υποψήφιο αγοραστή από μία αγγελια που μοιάζει ύποπτη.

Η έλλειψη γνώσης για το αυτοκίνητό σας: Για να πουλήσετε με επιτυχία, πρέπει να είστε ειδικός στο αυτοκίνητό σας. Αυτό θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του αγοραστή και θα σας βοηθήσει επίσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πρέπει να ξέρετε τι αξίζει το αυτοκίνητό σας και γιατί.

Συλλογή πληροφοριών σχετικά με το μεταχειρισμενο αυτοκινητο σας

Ξεκινήστε συγκεντρώνοντας όλες τις πληροφορίες που θα επηρεάσουν την αξία του μεταχειρισμενου σας. Πάρτε ένα σημειωματάριο και σημειώστε το έτος, τη μάρκα, και το μοντέλο του. Στη συνέχεια, σημειώστε τυχόν αξεσουάρ που έχει το αυτοκίνητό σας, όπως δερμάτινα καθίσματα ή ηχοσύστημα.

 • Τα αξεσουάρ συχνά μπορούν να προσθέσουν ένα σημαντικό ποσό στην αξίας μεταπώλησης του αυτοκινήτου σας, οπότε φροντίστε να είστε σίγουρος ότι θα τα συμπεριλάβετε όλα όταν κάνετε τον υπολογισμό σας. Μπορείτε να περιμένετε περισσότερα χρήματα για το αυτοκινητο συνυπολογίζοντας τα αξεσουάρ, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα είστε σε θέση να αποσβέσετε ολόκληρη την επένδυσή τους.
 • Συμβουλευθείτε το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη για τις διάφορες εγγυήσεις που είχε το όχημά σας, για να διαπιστώσετε αν ισχύουν ακόμα. Μεταχειρισμενα αυτοκινητα που είναι ακόμα σε εγγύηση είναι πιο επιθυμητά από αυτοκίνητα των οποίων η εγγύηση έχει λήξει.
 • Εάν έχετε αγοράσει μια εκτεταμένη εγγύηση, μέσω του αντιπροσώπου ή ενός τρίτου, εντοπίστε τα χαρτιά που χρειάζονται για να καθοριστεί αν η εν λόγω εγγύηση είναι ακόμα σε ισχύ, ποιοι είναι οι όροι της είναι και αν είναι μεταβιβάσιμη.
 • Αποφασίστε αν τα τέλη μεταβίβασης θα πληρωθούν από εσάς ή από τον αγοραστή του μεταχειρισμένου.
 • Ρίξτε μια καλή ματιά στην κατάσταση του αυτοκινήτου σας. Θα το χρειαστείτε για να αξιολογήσετε το αυτοκίνητο όταν θα πάτε να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή τιμή. Θέματα όπως γρατζουνιές στο χρώμα θα μείωναν την αξία του αυτοκινήτου. Για να βοηθήσετε το μεταχειρισμενο σας να πάρει την υψηλότερη τιμή, σκεφτείτε την περίπτωση του φανοποιού. Πολλές φορές το μικρό κόστος επισκευής μικροφθορών αξίζει τον κόπο καθώς βραχυπρόθεσμα βγαίνετε κερδισμένοι πετυχαίνοντας καλύτερη τιμή μεταπώλησης.
 • Εντοπίστε όλες τις αποδείξεις επισκευής για όλες τις εργασίες συντήρησης και το βιβλίο του service. Έχοντας συγκεντρωμένες αυτές τις πληροφορίες, ο νέος αγοραστής μπορεί να πειστεί πιο εύκολα ότι το αυτοκίνητο έχει λάβει την απαραίτητη φροντίδα.

Προετοιμασία πώλησης

 • Κάντε έναν μηχανικό έλεγχο στο μεταχειρισμενο αυτοκινητο.
 • Καθαρίστε το μεταχειρισμενο σας εσωτερικά και εξωτερικά.
 • Αποφασίστε για την τιμή του.
 • Συγκεντρώστε όλα τα χαρτιά του.

Καταχώρηση Αγγελίας

 • Συλλέξτε τις τεχνικές λεπτομέρειες του αυτοκινήτου
 • Καταχωρήστε την αγγελία σας στο metaxeirismena.net,
 • Διαχειριστείτε την καταχώρηση σας όποτε κριθεί απαραίτητο.

Επικυρώστε την συμφωνία

 • Μαζέψτε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για το κλείσιμο της συμφωνίας.
 • Διαπραγματευτείτε για την τελική τιμη.
 • Μεταφέρετε την κυριότητα.

Σχετικοί Σύνδεσμοι