Μεταχειρισμενα αυτοκινητα Ferrari

Αγγελιες για μεταχειρισμενα αυτοκινητα Ferrari

Καταχωρήστε τώρα δωρεάν την αγγελία σας και δείτε την άμεσα στους καταλόγους του metaxeirismena.net

Καταχωρηση αγγελιας

Πληροφορίες για τα αυτοκινητα Ferrari

Γενικές πληροφορίες

Η Ferrari είναι μια ιταλική εταιρία κατασκευής αυτοκινήτων που έχει την έδρα της στο Maranello της Ιταλίας. Ιδρύθηκε το 1929 από τον Enzo Ferrari, ως Scuderia Ferrari. Η εταιρία τότε κατασκεύαζε μόνο αγωνιστικά αυτοκινητα εώς το 1947 οπότε και ξενίνησε την παραγωγή αυτοκινήτων ως Ferrari. Σε όλη της την ιστόρία η Ferrari είναι γνωστή για την συμμετοχή της σε αγώνες αυτοκινήτων, κυρίως στην Formula 1, όπου και έχει την μεγαλύτερη επιτυχία.

Ιστορία

Ο Enzo Ferrari οταν ίδρυσε την Team Ferrari (Scuderia Ferrari), δεν είχε σκοπό να παράγει αυτοκίνητα για εξωαγωνιστικές χρήσεις, το 1928 σαν σπόνσορας σε ομάδες ερασιτεχνών οδηγών με έδρα την Moden. Η Ferrari προετοιμάστηκε, και έτρεξε με επιτυχία με πολλούς οδηγούς σε αυτοκίνητα Alfa Romeo μέχρι το 1938, οπότε και προσλήφθηκε απο την Alfa Romeo για να διευθύνει τον αγωνιστικό της τομέα.

Το 1941, η Alfa Romeo περιήλθε στην κυριότητα της φασιστικής κυβέρνησης του Benito Mussolini για να ενισχύσει την πολεμική μηχανή του Άξονα. Η ομάδα του Enzo Ferrari ήταν αρκετά μικρή τότε για να την επηρεάσει το γεγονός. Επειδή το συμβόλαιο της, δεν της επέτρεπε να αγωνίζεται για 4 χρόνια, η Scuderia μετατράπηκε για λίγο στην Auto Avio Costruzioni Ferrari, η οποία κυρίως κατασκεύαζε εργαλεία και αξεσουάρ αεροσκαφών.Η SEFAC, για την ακρίβεια παρήγαγε μόλις ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, το Tipo 815. Ήταν η πρώτη πραγματική Ferrari, αλλά λόγω του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου δεν είχε άξιους αντιπάλους να ανταγωνιστεί. Το 1943 το εργοστάσιο της Ferrari μετακόμισε στο Maranello, όπου και βρίσκεται ακόμη και σημερα. Το εργοστάσιο βομβαρδίστηκε απο τις Συμμαχικές Δυνάμεις το 1944 και ξαναχτίστηκε το 1944, όταν ο πόλεμος είχε τελειώσει. Το νέο εργοστάσιο ήταν ικανό να παράγει αυτοκίνητα δρόμου. Μέχρι το θάνατο του "Il Commendatore" (Ενζο Φερράρι), ήταν πηγή εσόδων για το αγωνιστικό κομμάτι της Ferrari.

Η πρώτη Ferrari

Η πρώτη Ferrari κατασκευάστηκε το 1947 και ήταν η 125 S, με κινητήρα 1.5 L V12. Το 1988 ο Enzo Ferrari παρεβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια της Ferrari F40, την τελευταία Ferrari πριν από τον θάνατο του ένα χρόνο μετά, και αδιαμφησβήτητα ένα απο τα πιο διάσημα supercars που έχουν παραχθεί ποτε.

Την περίοδο 2002 και 2004, η Ferrari παρουσίαση την Enzo, το γρηγορότερο μοντέλο της για την εποχή, σε ένδειξη σεβασμού προς τον ιδρυτή της. Το κόστος της ήταν απογορευτικό, απευθυνόταν στην πλουσιότερη τάξη των φίλων του αυτοκινήτου με κόστος 1,8 εκατομμύρια δολάρια!

Την 17η Μαίου του 2009, στο Maranello, μια 250 Testa Rossa κατασκευής 1957 δημοπρατήθηκε για 12,1 εκατομμύρια δολάρια, κρατώντας το παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο ακριβό αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ.

Concept cars

Η Ferrari έχει παράχει πολλά concept cars, όπως την Ferrari Mythos. Ενώ τα περισσότερα από αυτά ήταν πολύ ριζοσπαστικά όπως το Ferrari Modulo, και ποτέ δεν προορίζοντα για παραγωγή, έδωσαν στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν σε άλλα αυτοκίνητα παραγωγής.

Το τελευταίο concept car που κατασκευάστηκε είναι η Ferrari Millechili το 2010.

Ακόμα η Ferrari έχει παράγει αυτοκίνητα κατά παραγγελία, με ένα παράδειγμα την Ferrari P4/5.

Το χρώμα

Από το 1920, η ιταλικές αγωνιστικές ομάδες όπως η Alfa Romeo, η Maserati και αργότερα η Ferrari και η Abarth, ήταν βαμμένες κόκκινες. Αυτό ήταν το εθιμοτυπικό εθνικό χρώμα της Ιταλίας, όπως προτεινόταν από τους τότε οργανισμούς που αργότερα έγιναν η γνωστή FIA. Έχει να κάνει με την εθνικότητα της ομάδας και όχι με την όμαδα ή τον οδηγό. Κατά αυτόν τον κανόνα, οι Γαλλικές όμαδες ήταν μπλέ, και οι γερμανικές λευκές, και οι Αγγλικές πράσσινες.

Περιέργως η Ferrari κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1964 με τον John Surtees συμμετέχοντας στους δύο τελευτάιους αγώνες στην Βόρεια Αμερική με αυτοκίνητα που ήταν βαμμένα στο μπλέ-άσπρα( Αμερικάνικη ομάδα ), έτρεξαν με την ομάδα North American Racing Team (NART).