Μεταχειρισμενα αυτοκινητα Gmc

Αγγελιες για μεταχειρισμενα αυτοκινητα Gmc

Καταχωρήστε τώρα δωρεάν την αγγελία σας και δείτε την άμεσα στους καταλόγους του metaxeirismena.net

Καταχωρηση αγγελιας

Πληροφορίες για τα αυτοκινητα Gmc

GMC-Logo.svg
Gmc

Γενικές πληροφορίες

Η GMC είναι μια αμερικανική εταιρία κατασκευής φορτηγών, βαν, στρατιωτικών οχημάτων και SUV και ανήκει στην General Motors. Τον Ιανουάριο του 2007, η GMC ήταν ή δεύτερη η εταιρία του ομίλου GM σε πωλήσεις πίσω από την Chevrolet και με την Pontiac στην επόμενη θέση.

Ιστορία

Τον Δεκέμβριο του 1901, ο Max Grabowsky ίδρυσε μια εταιρία με το όνομα "Rapid Motor Vehicle Company", η οποία ανέπτυξε τα κάποια απο τα πρώτα εμπορικά φορτηγά που κατασκευάστηκαν. Τα φορτηγά είχαν μονοκύλινδρους κινητήρες. Το 1909, η εταιρία εξαγοράστηκε από την General Motors για να αποτελέσει την βάση της General Motors Truck Company, από την οποία προέρχειται και το όνομα της.

Άλλος ένας κατασκευαστής που εξαγοράστηκε απο την GM την ίδια χρονία ήταν η Reliance Motor Car Company. Η Rapid και η Reliance συγχωνεύτηκαν το 1911, και το 1912 η μάρκα "GMC Truck" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο New York International Auto Show. Εκείνη την χρονιά κατασκευάστηκαν περίπου 22.000 φορτηγά, με την GMC να παράγει μόλις 372 οχήματα. Τις πρώτες δεκαετίες της GM, το GMC ήταν απλά συντομογραφία του "GMC". Αργότερα η GMC έγινε ξεχωριστή εταιρία, παράγοντας φορτηγά και λεωφορεία.

Το 1916, ένα φορτηγό GMC διέσχισε την Αμερική από το Seattle ώς την Νέα Υόρκη μέσα σε 30 ημέρες, και το 1926, ένα 2 τόννων φορτηγό GMC έκανε την διαδρομή Νέα Υόρκη - Σαν Φρανσίσκο σε 5 ημέρες και 30 λεπτά. Κατά την διάρκεια του Δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, η GMC κατασκευασε 600.000 φορτηγά για χρήση από τον Αμερικανικό Στρατό.

Όλα τα μεταχειρισμενα αυτοκινητα Gmc