Μεταχειρισμενα αυτοκινητα Mg

Αγγελιες για μεταχειρισμενα αυτοκινητα Mg

Καταχωρήστε τώρα δωρεάν την αγγελία σας και δείτε την άμεσα στους καταλόγους του metaxeirismena.net

Καταχωρηση αγγελιας

Πληροφορίες για τα αυτοκινητα Mg

MG's logo
Mg

Γενικές πληροφορίες

Η MG Car Company είναι μια πρώην εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων που ιδρύθηκε την δεκαετία του 1920 από τον Cecil Kimber. Περισσότερο γνωστή για τα ανοιχτά διθέσια σπορ αυτοκίνητά της, η MG επίσης παρήγαγε saloon και coupé.

Η αρχική MG ήταν σε συνεχή λειτουργία (εκτός της περιόδου του 2ου ΠΠ) για 56 χρόνια μετά την ίδρυσή της. H παραγωγή κυρίως διθέσιων σπορ αυτοκινήτων ήταν συγκεντρωμένη σε ένα εργοστάσιο στο Abingdon, περίπου 16 km νότια της Οξφόρδης. Το τμήμα αγώνων British Motor Corporation (BMC) βρισκόταν επίσης στο εργοστάσιο στο Abingdon και παρήγαγε πολλά κερδοφόρα rally και αγωνιστικά αυτοκίνητα. Τo φθινόπωρο του 1980, ωστόσο, το εργοστάσιο στο Abingdon έκλεισε και η παραγωγή των MGB σταμάτησε.

Μεταξύ 1982 και 1991, η φίρμα MG επανεμφανίστηκε σε πιο σπορ εκδόσεις των σειρών Metro της Austin Rover, Maestro και Montego. Μετά απο ένα διάστημα μιας χρονιάς περίπου, η φίρμα MG εμφανίστηκε ξανά, αυτή τη φορά στο MG RV8 – ένα ανανεωμένο ανοιχτό αυτοκίνητο MGB με κινητήρα Rover V8, το οποίο παράχθηκε σε μικρές ποσότητες.

Μια δεύτερη επανεμφάνιση ήρθε το καλοκαίρι του 1995, όταν κυκλοφόρησε το μεγάλο διθέσιο ανοιχτό αυτοκίνητο MG F. Αυτό ήταν στιγμιαίο χτύπημα με τους αγοραστές, και πούλησε σε ποσότητες που ήταν αδιανόητες για τα οικονομικά διθέσια μέχρι τη δεκαετία του 70.

Η φίρμα MG πέρασε, μαζί με την Rover, στην MG Rover group τον Μάιο του 2000, όταν η BMW χώρισε την Rover Group. Η ρύθμιση αυτή επανέφερε τα σήματα MG σε πιό σπορ εκδόσεις των αυτοκινήτων Rover, και σε ένα αναθεωρημένο MG F μοντέλο, γνωστό ως MG TF, που κυκλοφόρησε το 2002. Ωστόσο, όλη η παραγωγή διακόπηκε τον Απρίλιο του 2005 όταν η MG Rover ήρθε στην διοίκηση.

Η περιουσία της MG Rover αγοράστηκε από την Κινεζική κατασκευάστρια Nanjing Automobile τον Ιούλιο του 2005 (η οποία στη συνέχεια πουλήθηκε στην SAIC τον Δεκέμβριο του 2007), και λειτουργεί σήμερα ως θυγατρική στην Αγγλία, με το όνομα MG Motor UK.

Όλα τα μεταχειρισμενα αυτοκινητα Mg